creating

CREATING MEMORIES FOR A LIFETIME

marc evenhauz

Een aantal jaren geleden kocht ik mijn eerste spiegel reflex camera op marktplaats. Nog niet direct vanuit een ambitie om fotograaf te worden, maar vanuit een fascinatie voor de techniek en mogelijkheden van mijn camera. Techniek is altijd al een passie voor mij geweest en tijdens mijn grafische opleiding was fotografie een onderdeel. Het fotograferen heb ik niet van een vreemde, mijn vader en opa waren zeer goede amateurfotografen dus als klein jongetje stond ik al vaak voor de camera. Toen voor de camera en nu achter de camera, want daar heb ik mijn passie gevonden.

“Soms overtref ik mezelf en dan komt alles samen de belichting, het model, de omgeving, de timing, dat is wanneer ik weet dat het klopt…” De marktplaats aankoop bleek een gouden greep. Ik doe voor het eerst iets in mijn leven dat ik heel leuk vind. Op het eerste portret dat ik publiceerde kreeg ik veel positieve reacties. Dat motiveerde mij om echt te kiezen voor het vak van fotograaf.Binnen twee jaar deed ik projecten voor Lancome en Biotherm.

wat ik doe

- 01

bruidsfotografie

Bruidsfotografie is voor mij het vastleggen van het verhaal van de dag van de liefde tussen het bruidspaar.

Gevangen in mooie, lieve, kwetsbare, onhandige, grappige, gevoelige en onvergetelijke momenten die het bruidspaar en hun liefde weergeven.

Niet perse geposeerd maar een spontane vastlegging van momenten zodat de reportage herkenbaar en onvergetelijk is.

- 02

portretten

Professionele portret fotografie is voor mij het vastleggen van een persoonlijkheid. Creatief gebruik van licht en omgeving dragen bij aan mijn eigen stijl.

Ik weet de klant te verrassen met het resultaat waarbij de persoonlijkheid wordt versterkt in het beeld. Iedere persoon die voor mijn camera komt reageert weer anders, daar moet je op inspelen.

Ze op hun gemak stellen of uitdagen al naar gelang wat nodig is om die unieke persoonlijkheid vast te leggen.

- 03

events

Eventfotografie is voor mij het vastleggen van unieke momenten en gebeurtenissen. De foto’s vertellen het verhaal en de sfeer kun je daaruit proeven.

Denk aan bijeenkomsten, festivals, congressen, beurzen, diners en borrels, momenten die belangrijk voor u zijn om vast te leggen en te koesteren.

De gebeurtenis wordt als een verhaal in beeld vastgelegd als een blijvende herinnering.

- 04

producten

Productfotografie is voor mij een product vastleggen op een manier waarop het product het beste uit de verf komt.

Door gebruik te maken van de juiste combinatie van licht, kleuren en compositie bereiken we het beste resultaat. Foto’s die echt het verschil maken.

Door gebruik te maken van de juiste bewerkingstechnieken kan ik de foto’s retoucheren, achtergronden en kleuren aanpassen, vrijstaand maken etc, zodat uw product de aandacht krijgt die het verdiend.

EVERY PICTURE TELLS A STORY

let me help you tell yours

Een combinatie tussen esthetiek en techniek fascineert me. In de loop der jaren ben ik geëvolueerd in mijn vak, door training, ervaring en een grote nieuwsgierigheid altijd op zoek naar nieuwe toepassingen. Ik ben zeer bedreven in fotobewerkingsprogramma’s als photoshop en lightroom. Daarbij komt mijn ICT achtergrond goed van pas. Mijn inlevingsvermogen in mensen helpt enorm bij het fotograferen, ik weet het beste uit mensen te halen en ze op hun gemak te stellen of het nu is bij portretten, reportages of bruiloften. Het is altijd een samenspel tussen mij en de klant, een spel dat ik graag speel. Nu geniet ik iedere dag van mijn werk in een fijne combinatie van portretten, bruiloften, reportages, productfotografie en bedrijfsfotografie, mode en cosmetica. Het totaalplaatje klopt want ik doe mijn werk met passie en geef 100% , altijd!

up next...

publicaties

 

VOGUE ITALY

BEAUMONDE MAGAZINE

BELAFONTE MAGAZINE

PURE LUXE MAGAZINE

QUOTE MAGAZINE

GRAZIA MAGAZINE

GLAMOUR

ZOZ MAGAZINE

GLAMOURLAND MAGAZINE

SOCIETY WORLD

DE TELEGRAAF

METRO

AMSTERDAM XXXL MAGAZINE